Varierade program i Sällskapets höstutbud

Varierade program i Sällskapets höstutbud

Höstsäsongen med Wermländska Sällskapets program startar i slutet av september. Som vanligt med en bred och brokig ämnespalett.

Agneta Bergqvist berättar om sin nya bok, Att visa andras konst. Den handlar om en synnerligen välbekant och omtyckt värmländsk konstprofil, nämligen Per-Inge Fridlund, Rackstadmuseets förste intendent, i en bok utgiven på Carlssons förlag.

Om prästen Hilding Malmgren i Skillingmark. En samtalskväll med författaren Lennart Persson och biskopen i Karlstad stift, Sören Dalevi, om turerna kring Malmgren, kyrkans agerande, men också en spaning av hur kyrkan kan/bör hantera extremistiska tendenser.

Hackkorvens dag firas traditionsenligt den fjärde lördagen i oktober. Precis som förra året är medlemmar i Wermländska Sällskapet på Sturehof. Variation på Vänerlöjrom, Hackkorv med tillbehör, Värmlandstårta.

Wermländska Sällskapets medlemmar får nu en unik möjlighet att besöka en mycket aktuell och växande myndighet. Under besöket kommer generaldirektören Christina Malm med medarbetare att berätta om myndigheten och regeringens uppdrag. Vi kommer också att gå genom prövningen så att vi får se vilka moment de prövande genomför.  

Wermländska Sällskapets medlem Mats Nilsson, professor i kördirigering vid Kungl Musikhögskolan, bjuder in till körkonsert med Maria Magdalena Vokalensemble och Maria Magdalena Barockorkester. Musik av Johann Sebastian Bach och Antoni Caldara.

Info och detaljer om Sällskapets årliga festtillfälle, den s k Lussebalen, kommer framöver.


Mer info om höstens program hittar du här


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *