Att visa konst är en konst i sig

Att visa konst är en konst i sig
Per Inge Fridlund, f. 1936

Wermländska Sällskapet fick en mycket inspirerande kväll den 21 september med författaren Agneta Bergqvist som gav oss en inblick i den värmländske konstprofilen Per Inge Fridlunds gärning med att förverkliga Rackstadmuseet i Arvika. Hans insatser har satt museet på den internationella konstkartan.

Per Inge Fridlund har förmågan att, med en trollbindande berättarförmåga, visa bred konst genom att skapa vackra utställningar som kommunicerar med omgivningen, vilket underlättar för betraktaren att komma nära och förstå vad konstnären vill säga med sitt verk. 

2001 tilldelades Per Inge Wermländska Sällskapets Kulturstipendium och blev utnämnd till Årets värmlänning. 

Mer om Per Inge Fridlund, konstnärerna och konsthantverkarna i Rackstadkolonin finns att läsa i Agneta Bergqvists nyutkomna bok Att visa andras konst utgiven på Carlsson Bokförlag. 

Kanske årets julklapp för alla konstälskande värmlänningar!
Mer om boken här › 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *