Sällskapets kulturpristagare i Allsång på Skansen

Sällskapets kulturpristagare i Allsång på Skansen

I ett sista artistsläpp presenterade SVT de sista bokningarna till årets omgång av Allsång på Skansen: det blir Isabella Lundgren som tillsammans med Petra Marklund kompletterar säsongen med sin medverkan tisdagen den den 8 augusti 2023.

Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en unik intensitet har hon förmågan att trollbinda sin publik. Hon har Grammisnominerats och belönats med ett otal priser och stipendier. Senast i mars 2023, då hon utsågs till Wermländska Sällskapets kulturpristagare med motiveringen:

– En värmländsk jazzsångerska av världsklass som med sin personliga röst, intensiva utstrålning och unika tolkningar hittar in i publikens hjärta och får tiden att stanna. Hennes tolkningar av bl a Monica Zetterlunds repertoar, så väl som Judy Garlands och klassikerna ur The American Songbook, berör på djupet när de väcks till liv av hennes unika röst.

Under åren har vi sett henne sjunga både på Idrottsgalan och SVT:s Nyårskonsert, Bingolotto, På Spåret och förra året i Filharmonikerna i det gröna. Här är något av Isabella Lundgrens åtaganden i augusti och september:

4 augusti: YSTAD JAZZFESTIVAL med Musica Vitae
19 augusti: HAGFORS, Monica Zetterlundfestival
8 september: STOCKHOLM, Enskede Jazzfestival 
14 september: STOCKHOLM, Blidösundsbåten
15 september: ORUST, Slussens Pensionat
16 september: DALUM, Hermans LadaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *