Goda tankar under Vårsupén

Goda tankar under Vårsupén

En god tradition i Wermländska Sällskapet är den Vårsupé som i försommartid går av stapeln på restaurang Gubbhyllan, Skansen. Årets begivenhet var inget undantag. Lokalen var välfylld, maten smakade bra och stämningen liksom värmen var på topp.

Och så äntligen kom hon till Wermländska sällskapet. Eva Eriksson, tidigare riksdagsledamot och dessutom uppskattad landshövding i Värmland. Nu bl a ordförande i Selma Lagerlöfsällskapet och förbundsordförande i SPF Seniorerna. 

I sitt anförande fanns mycket av Selma med. Hennes engagemang i olika samhällsfrågor som fredsfrågan och arbetet för kvinnlig rösträtt som kom till uttryck genom hennes författarskap. Om man nu inte är författare kan man, eller till och med bör man, bära sin del i det civila samhällets arbete för ett bättre samhälle. Eva Eriksson konstaterade att det är många som på olika sätt deltar i det frivilliga samhällsarbetet. Antalet arbetstimmar imponerar!

Vad kan jag göra?

Men det är viktigt att vi alltid frågar oss – vad kan min insats bli? Lika viktigt är det att konstatera att den insats vi gör kan ha en avgörande betydelse för en annan människas liv och välbefinnande.

Så i den vackra försommarkvällen hade vi inte bara fått njuta av god mat och dryck, god gemenskap utan också av en initierad persons djupa engagemang som också inspirerar oss alla.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *