Idrottskväll med skratt och beundran

Idrottskväll med skratt och beundran

Den 13 april samlades ett 70-tal medlemmar från Wermländska Sällskapet och Värmlands Idrottshistoriska Sällskap i Katarina kyrkas församlingssal för att lyssna på ett intervjusamtal med höjdhoppsfamiljen Holm. Det var ett efterlängtat samarbete mellan de två sällskapen och det var förstås extra roligt att det var en OS-guldmedaljör vi fick träffa. 

Stefan Holm och pappa Jonny Holm berättade om idrottsliga framgångar och hårda träningspass och publiken fick följa med i varje steg, från foten på den första tejpbiten till det explosiva upphoppet som avgör om ribban ligger kvar eller inte.

Det var också intressant att få en inblick i relationen mellan dem och skillnaden mellan att vara tränare och pappa. Detta är ju något som fortsätter i familjen eftersom Stefan tränar sin 18-årige son Melwin som numer är svensk mästare i höjdhopp. 

Det var också några tunga ämnen som dryftades. Allt leddes säkert av intervjuarna Lasse Anrell och Anders Andersson. Publiken hade många frågor till gästerna och kvällen blev fylld av både skratt och beundran. 

Foto: Lars Thorö
Bilden överst: foto Jack MikrutLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *