August-vinnaren Marit Kapla till Wermländska Sällskapet

August-vinnaren Marit Kapla till Wermländska Sällskapet


Den 3 februari 2020 kommer Marit Kapla, vinnare av Augustpriset, till Wermländska Sällskapet för att läsa ur och berätta om tillkomsten av sin bok ”Osebol”.

Marit Kapla, född i Värmland, är en svensk kulturjournalist och författare. Hon har arbetat på Filmkrönikan i SVT och Nöjesguiden. Hon var 2007–2014 konstnärlig ledare för Göteborg Film Festival.  2019 tilldelades hon Augustpriset i den skönlitterära klassen för sin debutbok Osebol.

Om 42 vuxna innevånare

Osebol är en by i norra Värmland. Där bor 42 vuxna innevånare. Marit Kapla har intervjuat 40 av dem och låtit deras röster tala genom boken. De intervjuade personerna är i åldrarna 18 till 92 år. Det är de intervjuades egna ord som återges, med intervjupersonernas godkännande. 

Formatet får ett lyriskt uttryck och boken finns i gränslandet mellan poesi, historiskt dokument och roman. Metoden har liknats med den som nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj använder.

Det är många som kan känna igen sig i skildringen av Osebol, en liten ort med nedlagda fabriker, ett skogsbruk som förändrats och kommuner som har svårt att klara den nödvändiga servicen. Marits syfte med boken är inte politiskt, snarare är det ett sätt att skapa ett dokument över en by och dess innevånare.

Anmäl dig nu

Tid: Måndag den 3 februari 2020 kl. 19.00

Plats: Katarina kyrkas samlingssal, Högbergsgatan 13. Närmaste tunnelbanestation är Slussen eller Medborgarplatsen.

Snittar och lättöl eller Loka serveras.

Pris: 120:-  Betalning via Pg 88 19 95-5, Swish 123 216 8854 [alt i nödfall kontant på plats]. 

Anmälan: 
Bindande anmälan till klubbmästaren senast den 26 januari via mail: hans.a.olofsson@gmal.com eller telefon 070-511 14 17.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *