Pianoprofessorn årets kulturpristagare

Pianoprofessorn årets kulturpristagare

Söndagen den 18 september får 2022 års kulturpristagare ta emot sitt pris. Det är professorn och pedagogen Julia Mustonen-Dahlkvist vid Musikhögskolan Ingesund / Karlstad Universitet som tilldelats Wermländska Sällskapet i Stockholms kulturpris 2022

Juryns motivering: 

”Professor Julia Mustonen Dahlkvist tilldelas Wermländska Sällskapets kulturpris 2022 för sitt målmedvetna arbete att göra pianoklassen på Musikhögskolan Ingesund vid Karlstad Universitet till en utbildning som lockar unga pianostudenter från hela världen till Arvika i Värmland. Genom sitt pedagogiska arbete, den internationella pianotävlingen Nordic Piano Competition och projektet Artists in Residence vid Ingesunds pianoutbildning, har hon satt Ingesunds pianoutbildning på världskartan”

Prisutdelningen sker i Immanuelskyrkan, Stockholm. Pristagaren framför ett kortare konsertprogram och berättar om sina ambitioner och verksamheten vid Ingesund Piano Center, som lockar till sig unga pianoartister från olika håll i världen. 

Värmlänning sedan tio år

– Som ny värmlänning är jag oerhört stolt och tacksam för denna fina utmärkelse och pris! Att utveckla kultur i regionen är ett stort nöje.

– När man jobbar bland så varma människor som stödjer dig så mycket är det lätt att få vingar för nya idéer, säger Julia Mustonen Dahlkvist. 


Foto: Nissor AbdourazakovLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *