Ny hedersledamot nomineras

Ny hedersledamot nomineras

Direktionen för Wermländska Sällskapet i Stockholm har beslutat föreslå årsmötet (den 30 mars 2022) att till hedersledamot i Sällskapet utse Björn Sandborgh.   

Det här är en kompletterande information angående punkt 16 på dagordningen till Wermländska Sällskapets medlemmar

Björn Sandborgh är ordförande i juryn för Årets värmlänning och gör där värdefulla insatser för Sällskapet och landskapet.  Han leder arbetet i juryn på uppdrag av landshövdingen i Värmlands län.

Björn Sandborgh, född 1948 i Östmark, har varit länsråd i Värmlands läns länsstyrelse samt var landshövding i Värmlands län 2002–2003. Han är även känd för att framträda som vissångare med tonsatta verk av värmländska poeter.

 

One thought on “Ny hedersledamot nomineras

  1. Underbar Personlighet från Nordvästra Värmland! Jag är jämnårig med Björn, o var hans lekkamrat efter samma byväg! När vi var 11-12 år fick Björn en idé, att vi skulle gå runt till grannarna o underhålla med sång o hans gitarr! Vi fick någon 50-öring här o där! Det var nog början på hans musikaliska karriär! Efter några år blev det Dansbandet “Rigels”, där han spelade gitarr o sjöng! Så har det bara fortsatt! Hans yrkeskarriär är ju redan känd! Låt Björn få den Äran att bli utnämnd till Hedersledamot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *