En kväll om nya operan Löftet

Den 2 november kl 19.00 besöker Mats Larsson Gothe och Susanne Marko Wermländska Sällskapet för att berätta om sin opera Löftet. Programmet leds av Anders Andersson. Sedvanlig servering finns att njuta av.

Plats: Katarina kyrkas samlingssal, Högbergsgatan 15 A, Stockholm

Operan Löftet har urpremiär på Kungliga Operan 27 januari 2022 (den internationella minnesdagen för Förintelsens offer) och Wermländska Sällskapet kommer att reservera ett antal biljetter. Om du är intresserad kan Du anmäla ditt intresse till klubbmästaren.

Tisdagen den 2 november kl 19.00 får du möta Mats Larsson Gothe som skrivit musiken och Susanne Marko som skrivit librettot till Löftet

Tonsättaren  

Mats Larsson Gothe tilldelades Wermländska Sällskapets kulturpris för år 2020. På grund av pandemin blev det inte något program med Mats Larsson Gothe. Men nu blir det alltså av.  

Mats Larsson Gothe har varit verksam som tonsättare på heltid sedan 1995 och uppvisar en imponerande bredd. I hans produktion finns musikdramatik, orkesterverk, solokonserter och kammarmusik. 2020 färdigställde han musiken till den nyskrivna Operan, Löftet. 2021 tilldelades Mats Larsson Gothe den kungliga medaljen Litteris et Artibus.

Librettisten

Susanne Marko, som skrivit librettot till Operan Löftet, har en mycket bred erfarenhet av teatervärlden.

Efter studier i teater – film – litteraturvetenskap har Susanne Marko arbetat bland annat som regiassistent, dramapedagog på bland Stadsteatern, Kungliga Operan och Judiska teatern Hon har också varit verksam som teaterkritiker på bland annat DN och Sveriges Radio.

1992 inledde Susanne Marko ett samarbete med Leif Stinnerbom och Västanå Teater,  ett samarbete som varat drygt 20 år. Hon har skrivit ett stort antal pjäser tillsammans med Leif Stinnerbom och medverkat som dramaturg och konstnärlig rådgivare i många av teaterns sommarföreställningar sedan dess.  ”Den blinda drottningen” (1994) med manus och regi av Leif Stinnerbom och Susanne Marko, blev den hittills mest sedda och uppmärksammade av teaterns uppsättningar.  


Anmäl ditt deltagande till programkvällen 2/11 till klubbmästaren hans.a.olofsson@gmail.com, eller 070 511 14 17.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *