Menu Content/Inhalt
Hem 19 nov Ingmar Bergman och Värmlänningarna
19 nov Ingmar Bergman och Värmlänningarna

Måndagen den 19 november kl. 19.00 i Filmhuset på Gärdet uppmärksammar Wermländska Sällskapet att Ingmar Bergman skulle ha fyllt 100 år genom att Bergmankännaren och professorn i teatervetenskap Karin Helander, berättar om Bergman och Värmlänningarna. Bergmans rika kulturella gärning skapar många ingångar till hans konstnärskap och sällskapet har som tema valt Bergman och Värmlänningarna.  Att Bergman satte upp folklustspelet Värmlänningarna, när han var chef för Malmö stadsteater, känner nog somliga till men vad mer vet vi om detta? Du kommer också att få lyssna till musik ur Värmlänningarna och se avsnitt ur någon eller några av de filmversioner som finns av Värmlänningarna.

Plats: Bio Mauritz, Filmhuset på Gärdet i Stockholm, Borgvägen 1-5.

Tid: Måndag 19 november startar vi kl 19.00. Vill man äta eller fika i Filmhusets restaurang rekommenderas att komma tidigare, innan det är dags att gå in i biografen. Vi kommer att informera alla som anmält sig den 10 november om aktuell meny för att kunna förboka.

Pris: 100 SEK. Betala gärna i förväg via Swish: Obs nytt nummer: 1232168854 eller postgiro 88 19 95-5. OBS nytt pg nummer. (Glöm inte att ange namn.)

Bindande anmälan till klubbmästaren senast den 9 november 2018 via mail till klubbmästaren Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den eller telefon 0705111417.

Åka kollektivt till Filmhuset: T-bana till Karlaplan eller buss 72 eller 76.