Menu Content/Inhalt
Hem
Minnesvärd Värmlandsdag på Skansen

Ekshäradsgården var platsen för vissjungande och diktläsningDet var extra mycket Värmland utanför Värmland när 200-årsjubilerande Wermländska Sällskapet och 125-årsjubilerande Skansen tillsammans arrangerade Värmland på Skansen i Stockholm under lördagen. Sponsorer till arrangemanget var Westra Wermlands Sparbank, Fryksdalens Sparbank, Region Värmland, Arvika kommun och Karlstads kommun.

Det var en heldag av kulturella begivenheter som landshövding Kenneth Johansson invigde. När det var dags för sånglustspelet Värmlänningarna, med Sabina Bisholt, Jon Nilsson och Anders Andersson i framstående rolltolkningar som Anna, Erik och pappa Sven, hade den värmländska solen jagat bort den grå stockholmshimlen. Och efter den av biskop Esbjörn Hagberg ledda helgmålsbönen i Seglora kyrka förbyttes dagen mot mild, njutbar sommarkväll.

På Sollidenscenen fortsatte Wermland Opera orkester och det bjöds bla. på operapärlor med Karolina Andersson, Annalena Persson och Katarina Leoson, samt jazz med Hans Backenroth trio och Christina Gustafsson. I fonden hela tiden Fritz Lindströms klarälvslandskap i jätteformat, mitt i Stockholm. Den hade lånats ut av Rackstadmuseet i Arvika. Mot kvällen gavs Ökenbrevet med Linus Tunström och Wermlandsensemblen i den stämningsfulla Seglora kyrka. Det blev en heldag med många upplevelser och minnesvärda möten. Se även facebooksidan: https://www.facebook.com/varmlandpaskansen/ Bilder kommer succesivt att läggas ut här.

Text: Anders Edström

Foto: Krister Anderson

Anna-Lena Engström, Nils Gunnar Billinger och Anders Andersson i Värmlänningarna

Operasångerskorna Karolina Andersson, Annalena Persson och Katarina Leoson

I vimlet syntes Peter Eriksson, Anna-Karin Löfgren, Kenneth Johansson, Lars Löfgren och Christer Hård af Segerstad

Anders Andersson och Björn Sandborgh sjunger visor vid Ekshäradsgården

Klässbols linneväveri och Westra Wermlands Sparbank