Chokladprovning – bildrapport

Chokladprovning – bildrapport

Den 9 mars mars gästades Wermländska Sällskapet av chokladentreprenören Marie Axelsson från Sysslebäck som driver företaget Naturpralinen.

Hon berättade om hur hon 2007, efter mer än 20 år i restaurangbranschen, vågade ta steget och starta sitt eget chocolaterie, Maries vision var att tillverka praliner så naturliga som möjligt och som speglar en del av Värmland och dess natur.

Det blev en kväll om kakaobönans och chokladens historia och nyttigheter. 

Marie har utbildats av Jan Hedh och på Valrhonas chokladskola i Tain Hermitage i Frankrike. Hon har tilldelats 2 SM-silver (2007 och 2009) för sina praliner under Smaklust i Stockholm, och har även blivit utnämnd till “Årets kvinna” i Torsby kommun.

.

Foto: Lars Thorö och Elenor WolgersLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *