Årets värmlänning 2021 finns i Deje

Årets värmlänning 2021 finns i Deje

Linn Sönstebö Mossberg har utsetts till Årets värmlänning 2021. Hon tilldelas utmärkelsen för att hon som verksamhetsledare för Gamla Kraftstationen har satt Deje på den värmländska kulturkartan. 

Interiör, Gamla Kraftstation Deje. Foto_ Simone Syversson Enomis

Det värdefulla industriminnet kraftstationen i Deje har blivit en arena för teater, konst och musik och kulturupplevelsen kan kombineras med god mat och dryck. Den gamla kraftstationen i Deje har blivit ett av Värmlands största besöksmål.

Motiveringen

”Som verksamhetsledare för Gamla Kraftstationen har Linn Sönstebö Mossberg satt Deje på den värmländska kulturkartan. Det värdefulla industriminnet har blivit en arena för teater, konst och musik tillsammans med god mat och dryck. Med sina medarbetare har hon skapat ett besöksmål som hela tiden växer i popularitet.”

Grät i jubel

Hennes glädje var inte att ta miste på, berättar Björn Sandborgh som fick äran att meddela Linn Sönstebö om utmärkelsen.   

– Först blev hon tyst en stund. Sen grät hon i jubel, berättar Björn.

Här, vid Värmlands bokfestival lördagen den 20 november, får Linn Sönstebo Mossberg priset som Årets värmlänning. Från vänster:Katarina Leoson (Wermländska Sällskapet), Nils Gunnar Billinger (ordf. Wermländska Sällskapet). pristagaren Linn Sönstebo Mossberg, Björn Sandborgh (stipendiejuryns ordf.).

Björn Sandborgh som är ordförande i juryn för årets värmlänning är utsedd av landshövdingen Kenneth Johansson Björn är blott den fjärde ordföranden sedan utmärkelsen instiftades. Tidigare har Ingemar Eliasson, Karin Söder och Tage Erlander svingat klubban i juryn.  

Utmärkelsen Årets värmlänning instiftades 1974 av Wermländska Sällskapet, Nya Wermlands-Tidningen och Wermlandsbanken. Wermlandsbanken finns inte längre men har ersatts av det anrika företaget Ahlmarks som numera sitter med i juryn.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *