Var Göran Tunström värmlänning?

Författaren Göran Tunström, föddes den 14 maj 1937 i Karlstad, dog den 5 februari 2000 i Stockholm.

– Jag kan tycka att värmlänningar alltid vill göra den värmländska identiteten så enastående. Göran var ju inte bara värmlänning. I sina böcker var han islänning, latinamerikan, palestinier i form av ingen mindre än Jesus.

– Hans litterära domäner var också Grekland, Indien och New York. Han var privat också Kosterbo. Stockholm, däremot, identifierade han sig aldrig med. Det är om alla dessa OLIKA litterära landskap som mitt anförande kommer att handla om, säger hans bror Andreas Tunström.

Andreas Tunstrom, född 1946, bodde de första 20 åren i Sunne, därefter Stockholm där han arbetat som psykolog inom barnpsykiatrin. Som sommarboende i Västra Ämtervik har han behållit kontakten med Värmland.

Först till kvarn

Göran Tunström porträtteras av brodern Andreas tisdagen den 20 oktober kl. 19.00

Vi har valt att genomföra detta evenemang enligt de instruktioner Folkhälsomyndigheten ställer upp. Det innebär att vi har värdar som ser till av vi håller avstånd i foajé och kapprum och hjälper till att placera oss på bra avstånd i samlingssalen.

Högst 35 personer, förutom medverkande får komma in. Först till kvarn gäller. 

Serveringen sköts av den personal som finns i den servering som dagligen arbetar där.

Plats: Katarina kyrkas samlingssal, Högbergsgatan 13 

Kaffe /thé och smörgås serveras till ett pris av 120:-.
Betalning via Pg 88 19 95-5 eller Swish 123 216 8854

Anmälan, som är bindande, via mail till hans.a.olofsson@gmail.com eller telefon 070-511 14 17.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *