Byggnadsvårdspris till gamla Tricotfabriken

Byggnadsvårdspris till gamla Tricotfabriken

Byggnadsvårdspriset delas ut för att belöna och uppmuntra särskilt värdefulla insatser inom byggnadsvården och byggnadskulturen i Karlstads kommun. Mottagaren ska ha gjort ”en insats för god byggnadskultur”.

I december 2022 fick Lecab Fastigheter detta pris.

På Romstad sedan 1922

Den stora gula byggnaden på Romstad har sedan en tid tillbaka restaurerats. Med hänsyn till det ursprungliga utseendet, baserat på gamla bilder, har ambitionen varit att återge den ursprungliga charmen till gamla ”Tricotfabriken” som byggdes 1922. Nu är arbetet i stort sett klart.

Klaraviks tricotfabrik på Romstadsvägen var en av de flera fabriker som låg belägna längs västra älvgrenen i början av 1900-talet. Den nuvarande byggnaden uppfördes i tre steg och har nu cirka 2,,500 kvadratmeter lokalarea.

Under 1980-talet krisade den svenska textilindustrin och trikåfabriken lades ner.

Idag består byggnaden av kontor med ett 20-tal hyresgäster, både av större lokaler samt ett kontorshotell med 14 rum. Vid den senaste renovering har även en vindsvåning på 200 kvadratmeter renoverats.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *