Årets ridskola finns i Arvika

Årets ridskola finns i Arvika

En liten klubb med stort hjärta och kvalitet i varje detalj. Arvika Ridklubb är Årets ridskola 2022, ett pris som delas ut i samarbete med Folksam på Ryttargalan.

Årets ridskola och Sveriges bästa ridskola 2022. Priserna för Arvika Ridklubb duggar tätt. Den välkomnande atmosfären sitter i väggarna. Förra året fick klubben också Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning.

– Vi har ett väldigt stort engagemang bland medlemmarna och vi nöjer oss inte, vi vill hela tiden bli bättre och det gör det kul att engagera sig hos oss, säger Johanna Nilsson (till höger på bild) som har vuxit upp i Arvika Ridklubb och nu är tillbaka som ordförande.

Trygga hästar

Hos Arvika RK finns något för alla; hästis och knattis, motionsgrupper och träningsgrupper, läger och rehabridning och mycket mer. Verksamheten vilar på en stabil grund, vilket är en del i framgångsformeln menar Johanna Nilsson.
– Vi har välutbildad personal som har jobbat länge, en fungerande styrelse, trygga hästar och en god ekonomi. Det gör det möjligt att hela tiden utvecklas och bli ännu bättre.

Ridskolechefen Kicki Ljosdal har jobbat hos Arvika Ridklubb i 30 år. 
– Vi har arbetat hårt och långsiktigt och vill hålla en superhög nivå, säger hon.

Ridskolehästarna är hjärtat i verksamheten och älskade av både elever och ridlärare
– Vi gör allt för att de ska ha det bra. De går ute i flock och vi jobbar efter en röd tråd och ett tydligt system där alla känner igen sig. Det gör att de blir trygga och trivs på jobbet.

Årets ridklubb utses av Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och utbildningssektion. Priset är ett utbildningsstipendium på 40,000 kronor.

Nomineringen lyder:
”Arvika Ridklubb är en liten förening med stort hjärta och en kvalitetsmärkt ridskola av bästa märke som alltid jobbar för att bli ännu bättre. Ett föredöme för den svenska ridskolan och en stallbacke att återvända till, hela livet.”Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *