Nominerade till Årets Sola

Nominerade till Årets Sola

Arne Ericson, Cathrin Sundling eller Marga Sandström har chans att bli Årets Sola 2022. Tre inspirerande, driftiga glädjespridare och bra representanter för Karlstadsregionen bland de 70 nominerade.

Original-Sola i Karlstad är Eva Lisa Holtz, den glada värdshusvärdinnan som levde och verkade i Karlstad i mitten av 1700-talet. “Sola” står för driftighet, entreprenörskap och gästvänlighet.

Finalisterna

Arne Ericson (till vänster)
”Med stort engagemang och nytänkande skapar Arne Ericson bättre förutsättningar för de mest utsatta i samhället. Med passion för mat och råvaror skänker han glädje till såväl barnfamiljer som bostadslösa genom sitt arbete på Stadsmissionen i Karlstad. Arne ser människan i eländiga situationer och bidrar genom kreativitet och nytänkande till ett bättre samhälle.” 

Cathrin Sundling (mitten)
”Cathrin Sundling sätter med hjälp av Värmskogs Café både bygden och Grums på kartan då hon år efter år slår rekord och lockar besökare till landsbygden. Hon samarbetar med flera lokala aktörer och här har många ungdomar fått sitt första jobb. Cathrin är glad, sprudlande och bidrar till att hålla landsbygden levande.”

Marga Sandström (till höger)
”Marga Sandström har genom sitt arbete i föreningen Världen i Värmland hjälpt många nyanlända ungdomar i svåra livssituationer till ett bättre liv. Hon deltar i debatten och har ständigt nya idéer för att engagera skolor, myndigheter och arbetsplatser för att hitta lösningar på nya problem. Inget är omöjligt för hon står alltid upp för människors rättigheter.”


Vem som blir Årets Sola 2022 tillkännages den 11 november på näringslivsgalan 100° Karlstad, på Karlstad CCC, då vinnaren får ta emot sitt pris. Årets Sola får förutom äran en fin statyett och 20,000 kronor.


Det är åttonde året som priset delas ut. Linda Modin Klemner blev först med att få utmärkelsen Årets Sola 2015, Marie Niljung blev Årets Sola 2016, David Mathiasson Årets Sola 2017, Soran Afrasiabi Årets Sola 2018, Anna Beck Årets Sola 2019, Linn Sönstebö Mossberg Årets Sola 2020 och Ia Pettersson blev Årets Sola 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *