Den bilfria skulpturparken i Karlstad

Den bilfria skulpturparken i Karlstad

Den 28 maj var det säsongsöppning och vernissage av Button Town Arts i Karlstad. Ett utomhusgalleri i form av en skulpturpark.

Men: du kan inte nå den med bil. Skulpturparken ligger i Knappstad, så det blir att att ta båt (båtbuss finns), promenera eller cykla. Knappstadviken ligger söder om bostadsområdena Romstad och Bellevue i Karlstad, cirka fem kilometer sydväst om Karlstads centrum.

Skulpturparken är öppen varje helg i juni, tisdag-söndag i juli och alla helger i augusti. All konst som visas är till salu och det finns även en Art Store-display med mindre objekt till försäljning. Här finns också ett ypperligt café. 

Bakom Button Town Arts märks Anna Åberg Bucht, tidigare konstchef för Västra Götalandsregionen som efter flytten till Karlstad nu också är ordförande i Värmlands Konstförening.

Hon har arbetat i ledande ställningar när det gäller offentlig konst och har en gedigen erfarenhet av att samarbeta med såväl konstnärer, som andra aktörer inom kultursektorn. Med ett stort kunnande inom branschen och ett väletablerat kontaktnät, siktar nu Button Town Arts på att bli en professionell aktör och mötesplats när det gäller konst.

28 maj – 28 augusti

Utställningen pågår från den 28 maj till och med den 28 augusti och har dessa medverkande konstnärer:

Andreas Poppelier
Anna Berglund
Anna Lidberg
Anton Hjärtmyr
Cornelia Sojdelius
Ditte Reijers
Emma Ströde
Eva Larsson
Henric Ernstson
Hilma Nordén
Ian Newbery
Jan-Olov Hilmersson
Johanna Strand
Kerstin Wessberg
Pia Knöppel
Kristin Andreasen
Leif Jacobsson
Magnus Mellgren
Margareta Forslund
Margaretha Jansson
Niklas Fännick/Jessika Fännick Van Doorn
Rune Rydelius


Bilden: Fännick Van Doorns konstverk Olsson & son Ozonhål AB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.