Prästen, skribenten och debattören ny herde i Årjäng

Prästen, skribenten och debattören ny herde i Årjäng

Annika Borg: Hon prästvigdes 1991, har varit studentpräst och häktespräst i Stockholm, har en ledarskapsutbildning från Försvarshögskolan, disputerade för en teologie doktorsexamen 2005 med avhandlingen Kön och bibeltolkning. En undersökning av hur Nya testamentets brevtexter om kvinnors underordning tolkats i bibelvetenskapliga kommentarer under 1900-talet.

Hon har varit universitetslärare vid Uppsala universitet och vid Högskolan i Dalarna. Nominerades 2010 som kandidat till biskop i Växjö stift. Har i decennier hörts i programmet Tankar för dagen i Sveriges Radio.

Hon är bland annat verksam som skribent, debattör och borgerlig ledarskribent i Barometern/OT och Smålandsposten. Hon har skrivit för GöteborgspostenSydsvenskan/HDSvenska DagbladetKyrkans tidning och för en rad andra medier samt är fast medarbetare i Axess magasin.

Från den 1 september 2022 är hon ny kyrkoherde i Årjäng (Nordmarkens pastorat med åtta församlingar).

– Jag har under en lång tid funderat mycket på min prästerliga uppgift och ett nytt steg, ett annat liv. Vi har levt i storsta’n länge och jag har längtat efter en ny uppgift, ett nytt steg och en ny plats att arbeta för Guds rike och Svenska kyrkan, säger hon till NWT.

Annika Borg har anknytningar till Nordmarken. Farmor (Helga Björk från Finnerud) liksom farfars släkt kom från den här bygden.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.