‘Surte’ – ny teknisk chef vid Västanå Teater

‘Surte’ – ny teknisk chef vid Västanå Teater

Hans ”Surte” Norin har anställs som teknisk chef på Västanå Teater. Surte har under många år anlitats av teatern som ljuddesigner, men nu övergår han till att ta helhetsansvar året runt för alla teknikfrågor inom teatern.

Surte kommer närmast från en tjänst som teknisk chef på Uppsala Konsert & Kongress. Han har bl a varit ansvarig för ljuddesignen vid flera föreställningar på Wermland Opera.

2019 fick han utmärkelsen Årets Kulturbärare. ”En sann pionjär och nestor i sin yrkesroll som inspirerat många kollegor och framtida generationer inom musiklivet”, hette det bl a i motiveringen.

– Surte är en stor ljudkonstnär av internationella mått så vi är väldigt glada att han har valt att arbeta med oss”, säger Leif Stinnerbom, teaterchef vid Västanå Teater, i ett pressmeddelande.

– Jag har haft nöjet att jobba tillsammans med Surte i drygt 20 år. Förutom att han är så makalöst kunig rent tekniskt så är Surte också så musikalisk, det är den kombinationen som gör honom till den fantastiska ljudkonstnär han är. Att Surte nu blir teknisk chef på Västanå är en dröm som går i uppfyllelse, tillägger Magnus Stinnerbom, kompositör och musikansvarig på Västanå teater. Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *