Konsthallschefen lämnar Arvika

Konsthallschefen lämnar Arvika

Efter fyra år som chef för Arvika konsthall (i bankhuset från 1903) lämnar Marcus Modh tjänsten och staden. Det blev till slut lite väl motigt med de tungarbetade försöken till samarbete med kommunen. Det blev lite för mycket av besked som dröjde …och sådant är inte nyttigt för en ung, ivrig kulturkraft som har ambitioner.

Nu i januari 2022 börjar istället Marcus Modh sitt nya jobb: en heltidstjänst som konstindentent i Sigtuna kommun. Där får han arbeta med samtidskonst i konsthallen ValstaKonst, skapa utställningar, men också ha hand om konstsamlingen och arbeta med upphandling av offentlig konst.

Tacksam för konstföreningen

Till NWT kommenterar Marcus Modh uppbrottet så här:

– Jag kommer att vara lite stolt över tiden i Arvika. Framför allt är jag glad att konstföreningen lät mig göra så mycket. Det är mycket tack vare dem jag kunde göra många av de här projekten. Det hade inte gått utan de ideella krafterna.

– Jag har ändå försökt att tänka utanför lite vad en konsthall borde göra och vara. Jag har försökt våga bryta lite mot de gamla hjulspåren och sätta egen prägel på verksamheten.

Hela 2022 är planerat och klart. Det är bara för efterträdaren att ta över och hålla farten. Rekrytering pågår. Drygt 60 personer har sökt tjänsten som konsthallschef (som är på 75 %).

Utställningsåret 2022 färdigplanerat

Drygt 30 utställningar har Marcus Modh hunnit producera under sin tid vid Arvika konsthall, inklusive de utställningar som kommer under 2022.

Fram till den 29 januari pågår utställningen med Niklas Eneblom (Riksväg 61 återbesökt). 12 feb – 26 mars kommer Katarina Elvira Gudrunsdotter med utställningen Nära horisonten, 9 april – 21 maj blir det Vårsalong (med en stor blandning av konstnärer).

Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin kommer 4 juni – 16 juli med DEMONtör – med rätt att raljera. 30 juli – 10 sept blir det Mattias Gunnarssons och Sussanne Westerbergs utställning NASU – materiella teckningar och 19 nov 2022 – 7 jan 2023 blir det en utställning med den värmländska muralmålaren och textilkonstnären Julia Rio.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.