Jazzsångerskan från Karlstad i nyårsafton på SVT

Jazzsångerskan från Karlstad i nyårsafton på SVT

Jazzsångerskan Isabella Lundgren från Karlstad kommer att medverka i SVT:s firande på nyårsafton från Solliden-scenen på Skansen. Hon kommer tillsammans med Niklas Gabrielsson Lind att framföra låtar av bland andra Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Nat King Cole och Prince.

Om Isabella Lundgren kan sägas mycket, och det är onekligen spännande det hon berättar på sin webbplats:

Nykter och studerar till präst

Som 18-åring lämnade Isabella Lundgren Karlstad för New York där hon studerade och framträdde åren 2006 – 2010. Hon spelade på alla möjliga legendariska scener, men blandade också ihop ett kanske bohemisk artistiskt liv med ett destruktivt leverne.

Isabella berättar om när hon vaknar upp i en säng, någonstans. Hon vet inte var hon är eller vem som ligger bredvid henne, men medan blicken far över tomma flaskor och påsar hittar den till slut en spegel, och hon ser sig själv på riktigt för första gången på länge. Hon bryter upp, flyttar hem, blir nykter och börjar studera till präst …

Nyårsprogrammet sänds som vanligt från Sollidenscenen och börjar klockan 23 på nyårsafton i SVT. Programledarna Jill Johnson och Alexander Letic leder kvällen och bland övriga artister som framträder finns Lova, Lena Philipsson, Tusse, Ludwig Hart och magikern Johan Ståhl.

Nyårsklockan med Reine

I år läser skådespelaren Reine Brynolfsson Nyårsklockan, dvs Alfred Tennysons dikt från 1850, som i svensk översättning börjar:

Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten
mot rymdens norrskenssky och markens snö;
det gamla året lägger sig att dö …
Ring själaringning över land och vatten!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.