Turistmål prisade i Dalsland

Turistmål prisade i Dalsland

Det blev två företag inom besöksnäringen i Dalsland, båda drivna av kvinnor, som fick priser när Visit Dalsland den 8 december höll en turismdag.

Till Årets uppstickare utsågs Vita huset vid Stora Le i Nössemark, Dals-Ed. En bed and breakfast-verksamhet som sedan 2020 drivs av Anna Sandström och Ulrika Leandersson.

Motiveringen:

– Vita huset har blixtsnabbt blivit en uppstickare att räkna med i Dalsland. Anna Sandström och Ulrika Leandersson har skapat ett välkomnande och väldesignat Bed & Breakfast som lockar till ett besök i Nössemark. Med säker ton och fina bilder presenteras boende och kringverksamheter proffsigt och med en självklar förankring i allt vad närområdet och lokalsamhället har att erbjuda.


En inarbetad och välkänd företagare inom besöksnäringen är Kerstin Ljungqvist, en mångsysslare inom natur och kultur. Det handlar om hennes Rostock med växter och måleri, antikvariat med mera.

Motiveringen:

– Kerstin Ljungqvists har varit en motor i utvecklingen av Dals Rostock till ett av Dalslands mest uppskattade besöksmål. Kerstin Ljungqvists ateljé är ett livskonstverk som tillsammans med växthuset och galleriet förmedlar kunskap och kärlek till växter och måleri. I nära samarbete med föreningar och företag blir ett besök i Dals Rostock en minnesvärd upplevelse för tack vare Kerstin Ljungqvists insiktsfulla och långsiktiga arbete för att utveckla såväl den egna verksamheten som hela orten.

One thought on “Turistmål prisade i Dalsland

  1. Ketstin Ljungqvist belönades av Ahlmarks, NWT och Wermländska Sällskapet och utsågs tilll Årets Dalslänning 2008!
    Roligt med ytterligare uppmärksamhet för hennes imponerande arbete!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.