Avtackad efter 42 år i Filharmonikerna

Avtackad efter 42 år i Filharmonikerna

Så blev han då avtackad efter mer än fyra decienners verksamhet i Kungl Fílharmonikerna – violasten Peter Eriksson, från Arvika. Vid en lördagseftermiddagskonsert den 13 november.

Inte bara flitig orkestermusiker, utan även direktionsmedlem i Wermländska Sällskapet (officellt som sånganförare), verksam i Filharmonikernas styrelse i 28 år, Symf-representant (Sveriges Yrkesmusikerförbund) för orkestern i många år, i Konserthusets programråd, medlem i ett otal styrelser med musikanknytning, ansvarig för Immanuelskyrkans musikverksamhet, orförande för Sweden Festivals, festivalledare för Saxå Kammarmusikfestival under närmare 35 år etc.

Årjäng, traktorn och Konserthuset

Den 13 november spelade han för sista gången som ordinarie musiker i Filharmonikerna; nu väntar något slags musikerpension. Men räkna med att han till och från dyker upp som ersättare i violastämman när han kan slita sig från fritidsstället och traktorn (Grålle, en Ferguson) i Årjäng.

Det blev en grandios avtackning i Stockholms konserthus. Fanfar från orkestern, tal av konserthuschefen Stefan Forsberg och Konserthusstiftelens styrelseordföranden Anita Lidberg och från vänföreningen Börje Risinggård. Blommor, prestigefull guldmedalj, diplom och konst i långa rader.

Sedan blev det konsertens sista stycke: Symfoni nr 9 av Franz Schubert, dirigerad av Franz Welser-Möst.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *