Gamla Kraftstationen i Deje vinner turismpris

Gamla Kraftstationen i Deje vinner turismpris
20160507 Gamla Kraftstation Deje foto Simone Syversson Enomis

Nu har vinnaren av Värmlands Turismpris 2021 röstats fram via Visit Värmlands sociala kanaler. Gamla Kraftstationen i Deje står som segrare och blir även Värmlands bidrag till det nationella Stora Turismpriset 2021.

Gamla Kraftstationen i Deje fungerar sedan 2013 som en unik konsthall med 11 meter högt i tak och drivs av den ideella föreningen Ulleruds Teateraktörer. Kreativiteten och innovationen i verksamheten är en central del, då de varje år ställer ut konst från såväl etablerade konstnärer som nya talanger.

Hållbart hela vägen

Hållbarheten genomsyrar hela verksamheten med bakverk och mat som är lokalproducerade och ekologiska. Förutom konst och mat erbjuder Gamla Kraftstationen i Deje olika musikevenemang och är en kreativ samlingsplats för människor som vill skapa genom olika workshops. Under pandemin har Gamla Kraftstationen i Deje skapat kittet ”Make it your own ” för den som vill slöjda hemma.

– Det är oerhört kul att vi uppmärksammas på det här sättet och en stor ära att vi vunnit Värmlands turismpris 2021. Pandemin har såklart varit en stor utmaning för verksamheten men tillsammans har vi lyckats vara kreativa och skapat nya sätt och mål för att förhålla oss till en ny vardag. Med denna fina utmärkelse får vi ännu mer motivation till att vilja utveckla verksamheten framåt och det är jättekul att vi också är Värmlands kandidat till Stora Turismpriset, säger Linn Sönstebö Mossberg, verksamhetsledare på Gamla Kraftstationen i Deje.


Foto: Simone Syversson Enomis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *