Körkarlen på Västanå en succé

Körkarlen på Västanå en succé

Körkarlen blev en succé! Lördagen den 11 september spelade Västanå Teater sista föreställningen av Selma Lagerlöfs Körkarlen. Föreställningen har spelats 57 gånger och trots publikrestriktionerna sågs den av över 15,000 personer.

David Holm (Jakob Hultcrantz Hansson) och Körkarlen (Josef Säterhagen) i Västanå Teaters uppsättning Körkarlen. Foto: Mattias Blomqvist

”Iscensättningen är ett allkonstverk, ett musikaliskt dansdrama som fångar Selmas många nyanser och blir ett mirakelspel om ansvar” skrev Lars Ring i Svenska Dagbladet om föreställningen.

Västanå-teatern känner sig också tacksamma för att de omfattande smittskyddsåtgärderna har varit verkningsfulla. Inga smittofall har kunnat spåras, varken bland publik, ensemble eller övriga medarbetare.

Leif Stinnerbom har stått för regi och manus, Magnus Stinnerbom har gjort originalmusiken, Jimmy Meurling koreografin, Susanne Marko dramaturgin, Inger Hallström Stinnerbom kostymerna och Bo Jonzon scenografin.


Körkarlen är en roman från 1912 av Selma Lagerlöf. Det är en andlig spökhistoria som utspelar sig i gränslandet mellan liv och död. Samtidigt är det också en jordnära, socialrealistisk skildring av den tid romanen utspelar sig i; en tid då tuberkulosen var den rådande pandemin. 

Bilden: Nadja Mirmiran som syster Edit i Selma Lagerlöfs Körkarlen. Foto: Håkan Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.