Under 19 somrar har pianisten Johan Gund (längst t h) och saxofonisten Magnus Dölerud (i mitten) turnerat i Värmlands kyrkor och firar i år 20-årsjubileum! Under 19 somrar har musik, samspel och repertoar finjusterats. Efter 15 år utvecklades konceptet och förstärktes med värmländska basisten Hans Backenroth.

Musiken bygger på jazzmusikalisk grund och är en fin avvägning mellan jazz, visor och psalmer där det bland annat bjuds på guldkorn av Jan Johansson och Monika Zetterlund.

Här spelas det:

4/7 kl 18:00 FORSHAGA KYRKA
7/7 kl 19:00 S:T GÖRANS KYRKA, STOCKHOLM
9/7 kl 19:00 TINGVALLAKYRKAN, KARLSTAD
10/7 kl. 18:00 HOLMEDALS KYRKA
11/7 kl. 18:00 FRYKERUDS KYRKA

Om musikerna

Hans Backenroth är en av våra absolut förnämsta och mest anlitade musiker på scen och i studio. Han har de senaste decennierna turnerat med de allra främsta. Det innefattar mångåriga samarbeten med Putte Wickman, Arne Domnérus, Rune Gustafsson, Kjell Öhman och Monica Zetterlund, och han är det självklara basistvalet för storheter som Scott Hamilton och Ken Peplowski som han turnerat med både i Europa och USA.

Johan Gund bor i Karlstad och jobbar som musiker, arrangör och lärare. Han har bland annat jobbat med flera av Karlstads körer, och har varit pianist, arrangör och musikalisk ledare för Säffleoperan. Kontakterna finns kvar sedan tiden i Göteborg, och han spelar bland annat tillsammans med Göteborgsbaserade bandet Hi Hank.

Magnus Dölerud, uppväxt i Fagerås, har numera Stockholm som utgångspunkt och konserterar och undervisar i kombination. De senaste åren har han bland annat spelat med flera av landets ledande storband, som Konserthusets Blue House Jazz Orchestra, Peter Asplund Big Band och Glenn Miller Orchestra. Under åren har han turnerat flitigt i Sverige och Europa med bl a Quiet Nights Orchestra och legendariska Fredrik Norén Band. Tillsammans med trumpetaren Dan Johansson leder han en kvintett som gett ut albumet Echoes & Sounds.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *