Som ett sinnestillstånd

Som ett sinnestillstånd


De berömda orden ”Värmland är inte ett landskap utan ett sinnestillstånd” kommer från Lars Löfgren, regissör, författare, tidigare bl a chef för TV-teatern och åren 1985 till 1997 teaterchef för Kungl Dramatiska Teatern.

Född i Överkalix (1935) mitt på Polcirkeln, uppväxt i Ekshärad och Karlstad.

– Vi värmlänningar diktar vår verklighet och i den lever vi i den bästa av världar, både när vi är hemma i Värmland och  kanske ännu mer när vi inte är hemma i Vämland – för då är vi hemma i Värmland i alla fall.

– Vi blandar ihop och vi lägger till. Det finns svart ljuging och det finns vit ljuging. Svart ljuging, det är fult det, men vit ljuging går an. Till slut blir det ganska bra i alla fall.

Läs hela texten här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.