Brunskogskonstnär ställer ut på Rackstad

Brunskogskonstnär ställer ut på Rackstad
Leif Engström. Foto: Rackstadmuseet

Det är en ung konstnär som står för öppningsutställningen på Rackstadmuseet i Arvika. Leif Engström, född 1992 från Brunskog, tog efter fem års studier examen från Konsthögskolan 2020. Så det här blir hans första större utställning.

Utställningen har fått titeln Brus och vågor, öppnade på skärtorsdagen och avslutas den 23 maj.

Leif Engström är intresserad av arkitektur, särskilt s k folkhemsarkitektur. Det blir ofta motiv på temat stad och skog.

Dessutom vill han skildra naturen, skogen, och den spänning som han ser mellan det urbana och det skogliga. Därför är ofta skogen närvarande i hans målningar, tätt inpå byggnaderna. Eller omvänt: skogspartier där man anar byggnader längre bort.

I målningen med fönstret (nedan) skymtar man granskogen genom gardinerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.