En digital jul från Västanå Teater

En digital jul från Västanå Teater

Inte helt förvånande är att julföreställningen från Västanå Teater i Sunne kommer att genomföras digitalt.

För andra året i rad vill man sprida julstämningen i form av konsertföreställningen Västanå Jul. På grund av den rådande pandemin spelas föreställningen inte för publik i Berättarladan utan streamas via teaterns Facebooksida och Youtube på första advent, 29 november, kl 16.

De utsålda salongerna och det positiva mottagandet förra vintern banade väg för att detta skulle bli en årlig tradition. 

– Vi hade såklart hoppats på att kunna bjuda in vår publik till Berättarladan även i år, men nu kommer vi hem till vår publik – i digital form, säger teaterchefen och regissören Leif Stinnerbom

Mycket musik

Musiken kommer att spela en central roll även i år och framförs av Magnus och Sophia Stinnerbom, Roger Tallroth, Heidi Talbot, Sébastien Dubé och Niklas Bertilsson.

Publiken får njuta av musik komponerad av flera av dessa artister och får även höra mer traditionella julsånger i ny tappning. Berättelser hämtade ur Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga gestaltas av Västanå-skådespelarna Hanna Kulle, Jakob Hultcrantz Hansson och Daniel Lindman Agorander och vill skapa en stämningsfull helhet tillsammans med musiken.


Den här föreställningen från Västanå Teater hade inte blivit av utan extra stöd från Fryksdalens Sparbank, Bröderna Wingefors, Embracer Group, Löfbergs och NWT Media samt bidrag från Kulturrådet, Region Värmland och Sunne kommun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *