Se Körkarlen med Sällskapet

Se Körkarlen med Sällskapet

Torsdagen den 5 mars har du tillfälle att se filmen Körkarlen på Bio Mauritz i Filmhuset, Stockholm.

Med Selma Lagerlöfs goda minne skapade Viktor Sjöström ett gripande, visuellt fängslande och tekniskt nydanande filmkonstverk.

Filmen Körkarlen hade premiär på nyårsdagen 1921, prestigedag för biopremiärer och ett tecken på Victor Sjöströms storhet. Filmens framgång banande väg för Victor Sjöström som regissör i Hollywood under 1920-talet.

I centrum för berättelsen står slumsystern Edith som ligger för döden i lungsot. Hennes sista önskan är att få träffa David Holm, en alkoholiserad man som har en komplicerad relation till den döende kvinnan. Under en nyårsnatt konfronteras David Holm med konsekvenserna av sina handlingar.  

Jan-Erik Billinger

Körkarlen är 93 min lång och visas med digitalt ljudlagd och restaurerad kopia. Filmen presenteras av Jan-Erik Billinger, tidigare chef för Filmarvet på Filminstitutet.


Plats: Visningen äger rum i Bio Mauritz i Filmhuset på Gärdet. Närmaste T-bana är Karlaplan. Man kan också åka buss 76 eller 54, hållplats Filmhuset.

Servering: Före visningen är Filmhusets restaurang öppen. Mer om detta vid anmälan.

Tid: Torsdag den 5 mars kl. 19:00 

Pris: 100 kr betalas med Plusgiro 88 19 95-5, eller Swish 123 216 8854.

Anmälan: Bindande anmälan till klubbmästaren senast den 23 februari via mail: hans.a.olofsson@gmal.com eller telefon 070-511 14 17.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *