Menu Content/Inhalt
Hem Om sällskapet
Artiklar om Wermländska sällskapet
Vad är Wermländska Sällskapet?

I Wermländska Sällskapet samlas värm- och dalslänningar i förskingringen för trevlig samvaro. Vi inbjuder intressanta personer till programkvällar, ofta med musikaliska inslag. Bordets fröjder aktar vi oss inte för och en stor Luciabal firas traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm. Vi delar också ut stipendier inom det kulturella området.

Läs mer...
 
Wermländska Sällskapet i Uppsala

 

Wermländska Sällskapet gästade sin moderförening, Värmlands nation i Uppsala, en regnig söndag i oktober. Vi bjöds på en förnämlig visning av nationens rika konstsamling med värmländsk anknytning och vi åt lunch i det vackra biblioteket med utsikt mot domkyrkan. Sedan blev det även ett besök i universitetshuset där akademiintendenten Per Ström gav en inlevelsefull visning av vackra salar.

Läs mer...
 
Bli medlem i Wermländska Sällskapet!

Känner du någon värmlänning eller dalslänning som ännu inte är medlem? Alla värmlänningar eller dalslänningar hälsas varmt välkomna som medlemmar oavsett var i världen du bor. Och kom ihåg att det inte måste handla om härkomst utan kan även vara ett sinnestillstånd. Det är ett sätt att stödja värmländska och dalsländska intressen och framför allt är det väldigt skôj när man samlas till middagar eller andra evenemang.

Läs mer...
 
Den värmländska ambassaden i huvudstaden - historik

H. K. H. Prins Carl PhilipMånga baler och storslagna fester har hållits av Wermländska Sällskapet sedan grundandet 1816. Medlemmarna har också gjort landskapsresor, sett till att Ekshäradsgården kom till Skansen och delat ut många stipendier och idkat välgörenhet. Hertigen av Värmland, prins Carl Philip, är sällskapets beskyddare.

Läs mer...
 
Tidskriften Wermländingen

Gamla nummer av WermländingenTidskriften Wermländingen kommer ut fyra gånger om året och innehåller material om värmländska och dalsländska förhållanden, samt inte minst sällskapets programverksamhet i form av kalendarier och reportage. Som medlem får du tidskriften rykande färsk hem i brevlådan. De senaste numren av tidskriften finns nu tillgängliga på webbplatsen!

Läs mer...
 
Direktionen på Ekshäradsgården

Foto: Hans OlofssonEkshäradsgården på Skansen i Stockholm blev platsen för Wermländska Sällskapets direktionsmöte den 28 maj 2012, när syrénbuskarna blommande utanför knuten på den vackra röda mangårdsbyggnaden från Värmland. I köket värmde den öppna spisen och på bordet spred en taserudsljusstake trivsamt sken vid det stora slagbordet. Direktionen ville genom detta besök bese den värmländska gården och där inspireras till kloka tankar angående direktionens arbetsformer och det stundande 200-årsjubileet.

Läs mer...
 
<< Första < Föregående 1 2 Nästa > Sista >>